Båt till Sandhamn – utforska Skärgårdens juvel

20 september 2023 Veronica Urena

editorial

En båtresa till Sandhamn är som att stiga in i en sagovärld. Den här artikeln tar dig med på en resa till denna pärla i Stockholms skärgård, en plats som bjuder på en harmonisk kombination av naturskönhet och avkoppling.

Starta äventyret

Ditt äventyr till Sandhamn börjar i Stavsnäs, en charmig hamnstad som ligger cirka 45 minuters bilresa från Stockholm. Alternativt kan du ta kollektivtrafik för en mer miljövänlig resa. Vägen till Stavsnäs är omgiven av prunkande grönska och spektakulär utsikt över havet.

När du når Stavsnäs hamn möts du av ett myller av båtar i alla storlekar. Här kan du känna den friska havsluften och förbereda dig för din resa till Sandhamn.

Båtäventyret

Det finns flera båtbolag som erbjuder turer till Sandhamn, och tidtabellerna varierar beroende på säsong. Att välja rätt båt är en del av upplevelsen, så se till att utforska dina alternativ. Ombord på båten kan du förvänta dig fantastisk utsikt över skärgården och möjligheten att köpa en läcker fika.

Resan tar dig genom skärgårdslandskapet, med små öar som dyker upp längs vägen. Det är ett perfekt tillfälle att koppla av och njuta av den avslappnande atmosfären på båten.

båt till sandhamn från stockholm

Ankomst till Sandhamn

När du närmar dig Sandhamn känner du en speciell atmosfär som omsluter ön. Ön är känd för sina vita sandstränder, perfekta för en dag med sol och bad. Men Sandhamn erbjuder mer än bara stränder – det finns också många vandringsleder som tar dig genom den natursköna skärgården.

Besök Sandhamns kyrka, en charmig byggnad med en lugn och rofylld atmosfär. En promenad runt ön tar dig till Seglarhotellet, ett historiskt landmärke med en rik historia.

Boende och njutning

Om du bestämmer dig för att stanna över natten på Sandhamn, finns det flera alternativ för boende. Från pittoreska vandrarhem till exklusiva hotell, det finns något för alla smaker och budgetar. Boka ditt boende i förväg, särskilt under högsäsong.

Kanske är det havsutsikten från ditt boende som gör din vistelse oförglömlig. En natt på Sandhamn är som att sova i en dröm där ljudet av vågorna vaggar dig till sömns.

Båt till Sandhamn är inte bara en transport, det är en resa till ett magiskt ställe där du kan koppla av, utforska och skapa minnen. Oavsett om du besöker Sandhamn för en dag eller stannar över natten, kommer du att bli förtrollad av skärgårdens charm och skönhet. Så ge dig själv gåvan att upptäcka denna juvel i Stockholms skärgård!

Läs gärna mer på https://www.roslagenssjotrafik.se/turlista 

Fler nyheter