Besök en verkstad för Aixam och Citroën när du behöver service i Norrtälje

11 december 2020 jonas_olsson

Idag kan en familj ha flera olika fordon som fyller olika funktioner, eller som är till familjens olika medlemmar. På senare år har det blivit mer och mer vanligt att de traditionella mopederna bytts ut mot mopedbilar som ser ut som vanliga bilar. Ett trevligt och säkert sätt att ta sig fram på vägarna under alla årets månader. Men med större fordon kommer också större krav på skötsel och omvårdnad.  

 

Skötsel och regelbunden omvårdnad

En mopedbil ska skötas precis som en vanlig bil. Det innebär att man ska ta sin mopedbil till en auktoriserad verkstad för kontroller och omvårdnad enligt det schema som alla bilar har. För det finns verkstäder för Aixam i norrtälje som även sköter service på Citroën och är auktoriserad för just dessa bilar. Man bör besöka just auktoriserade verkstäder åtminstone under de år som garantin gäller.

Väl där sker samma undersökningar, utbyten och reparationer som om det hade varit en annan typ av bil. Precis som med andra bilar ger en skött servicebok ett ökat värde och en ökad trygghet för föraren. Så det är viktigt att sköta den biten av sitt bilägande.  

 

Hjälpa till som förälder

Eftersom tonåringar inte är vana vid att sköta om ett fordon så är det viktigt att man som förälder hjälper till. Sätt gärna upp ett schema över mopedbilen som inkluderar sådant som att kontrollera körsträckan och att alla vätskor kontrolleras och fylls på.

Lär man sin tonåring hur en mopedbil ska tas om hand så kommer det också vara något som barnet har nytta av som vuxen. Kanske kan man göra det till en aktivitet där man tillsammans tar hand om sina bilar några gånger i månaden? Det kan vara ett sätt att få tid med sitt barn och att få möjlighet att veta att barnet och barnets fordon mår bra. 

Fler nyheter