Bra att tänka på när det är dags att köpa nya bildäck i Tyresö

03 september 2021 Cecilia Olsson

För att kunna ta sig fram tryggt på vägen så finns det mycket som krävs av bilen, dig som förare och dina medtrafikanter. Något som kan ha otroligt stor inverkan på både väghållning och bromssträcka är bra däck, vilket gör att däcken blir en väldigt viktig investering. Det finns dock massor av modeller att välja mellan, så det är kanske inte alltid så lätt att veta vilka däck du ska ha. För att underlätta valet så finns det några saker som du kan väga in i ditt beslut.

Dubbar, hastighetsindex och dimensioner

Handlar det om vinterdäck så bör du fundera på om du vill ha dubbade eller dubbfria. I regel så klarar dubbdäck isigare före men det kan också vara viktigt att tänka på att du inte får köra med dubbdäck på alla gator i Sverige och de låter mer jämfört med dubbfria däck. Något som gäller både vinter- och sommardäck är hastighetsindex, alltså däckets rekommenderade maxhastighet.

Vill du ha bättre respons vid styrning så bör du skaffa ett däck med högre hastighetsindex. Information om vilken hastighetsindex som krävs hittar du i fordonets 
registreringsbevis. Du ska även se till att däcken har en belastningsförmåga som motsvaras av bilens största tillåtna axelbelastning och tänk även på däckens dimension. Tycker du trots allt att det är svårt att välja själv så kan du alltid fråga experter inom området. På en däckverkstad kan du få hjälp att hitta de bästa däcken för dig och din bil. 

En däckverkstad kan hjälpa dig att hitta rätt

Behöver du hjälp med däck i Tyresö så kan du vända dig till Däck & Maskin Tyresö AB. De säljer nya däck och fälgar till förmånliga priser. Är du osäker på vad du ska ha så kan Däck & Maskin Tyresö hjälpa dig att hitta däck som passar dina behov och din körning. Det är en professionell däckverkstad som kan erbjuda allt inom däck som exempelvis däckskifte, balansering av däck, däckhotell och även lagning av punktering.

Fler nyheter