Bra däck i Tyresö

20 december 2020 lily_hansen

Alla fordon måste ha bra däck med rätt mönsterdjup under alla årstider. Vinterdäck på en personbil måste ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter medan sommardäck ska ha 1,6 millimeters mönsterdjup, och helst ännu mer. Understiger mönsterdjupet de tillåtna värdena på någon del av däcket så måste man genast se till att byta ut dem.

Däck kan ibland bli för gamla för användning då materialet åldras och får sämre greppegenskaper efter en tid. Hur man förvarar däcken när de inte används har också betydelse för dess hållbarhet. De måste först tvättas ordentligt innan de stuvas undan i ett förråd som är både torrt, svalt och mörkt. De får heller inte utsättas för olja eller kemikalier, så att förvara däcken i ett hörn hemma i garaget är inte optimalt. Många väljer därför att förvara sina däck på ett så kallat däckhotell. 

 

 

Så väljer du rätt däck till just din bil

Däck är en hel vetenskap i sig, och ska man köpa nya däck så kan det vara bra att göra lite research på nätet innan man slår till. Ofta kan man hitta olika topplistor med de senaste däcken, men man ska också ta det man läser med en nya salt. När det gäller vinterdäck är det generellt bättre med smalare däck då tjocka däck har en tendens att platta ut snön vilket gör att de istället glider och inte får fäste. 

Det sägs ofta att man får vad man betalar för och att dyra däcka alltid är bättre, men att sätta värstingdäcken på en tjugo år gammal bil är att slänga pengarna i sjön. Genom att besöka en däckspecialist som säljer däck i tyresö kan du få hjälp med att hitta rätt däck som passar just den bil du har. Hänsyn tas också till körsätt och till den typ av vägar du oftast kör på.

Fler nyheter