Enklare frakt med en flaksläde

14 april 2021 jonas_olsson

Om du har en bil med flak vet du hur tungt och besvärligt det kan vara att lasta bilen och att lossa den. Men idag finns det sätt som du kan underlätta din frakt på med hjälp av en flaksläde som du enkelt kan dra ut för att enkelt kunna komma åt tre sidor av flaket på en och samma gång.

Det gör att du enklare lastar och lossar tunga säckar, färghinkar och annat. Och besparingen du gör på dina armar och din rygg är väl värd kostnaden för din flaksläde många gånger om.

 

Lossa med truck

En flaksläde underlättar inte bara när du själv med handkraft ska lasta och lossa din pickup, eller liknande bil. Genom att dra ut hela lastytan är det även möjligt att komma åt hela ytan med hjälp av en vanlig truck, som annars inte kan nå hela vägen in. Det ökar funktionen hos din fraktbil, och gör att du alltid slipper ta dig upp på flaket för vad det än kan vara.

Men funktionen med en flaksläde gör även att rengöring blir enklare för dig. Nu slipper du försöka få ut smutsen ur alla hörn och kan istället enkelt ta ut hela flaket, så att du kommer åt ordentligt.

 

 

En klok tanke

Sättet att montera en flaksläde påminner lite om att dra ut en skärbräda i köket eller att dra ut en låda. Därför kan det vara svårt att förstå att det har tagit så lång tid innan någon kom på den här kluriga funktionen. Kanske är det så att alla flakbilar framöver kommer att ha den funktionen monterad redan vid nytillverkning.

Idag är det möjligt att få en flaksläde för ett förhållandevis lågt pris, om du tänker på vad du får i gengäld. Det finns också flakslädar i lite olika utföranden beroende på ditt behov och ditt fordon.

Fler nyheter