Foliering som ger snyggt och hållbart resultat

04 juni 2020 Cecilia Olsson

Att foliera sitt fordon är både snyggt och bra för lacken. Det är ett billigare alternativ till lackering och gör att man kan få bilen att se ut precis som man själv önskar.

Lackering VS foliering

Att lackera en bil kan bli en väldigt kostsam historia och kräver ytterligare en omlackering om man vill återgå till originalfärgen. En omlackerad bil innebär dessutom ett minskat marknadsvärde. En foliering är ett betydligt billigare alternativ och kan ändå ge ett lika fint resultat, man kan dessutom enkelt ta bort folieringen om man vill återgå till bilens originalfärg, vilket gör att dess marknadsvärde inte påverkas negativt. Det gör att foliering är ett smidigare, bättre och billigare alternativ jämfört med lackering.

Foliering skyddar originallacken

Med foliering skyddas lacken på bilen mot till exempel stenskott, repor och andra skador. Om man köper en ny bil och folierar den så kan det säkerställa att originallacken ser helt ny ut om man tar bort folieringen efter ett par år, det gör att marknadsvärdet på bilen håller sig på en bättre nivå än om lacken hela tiden varit exponerad och blivit utsatt för stenskott och annat som kan skada ytan. 

Man kan anpassa bilens färg efter egen smak

Förutom att foliering skyddar och kan göra att bilens värde håller sig på en bättre nivå så kan det dessutom göra bilen extra snygg. Man kanske har hittat den perfekta bilen när det kommer till pris, säkerhet, komfort och körglädje men den har en färg på lacken som man själv inte alls tycker om. Då är foliering en mycket bra lösning på problemet, det är dock alltid säkrast att besöka proffs som kan genomföra folieringen för ett perfekt resultat. För foliering i Växjö kan man besöka Best of Wrapping, de utför foliering på alla slags fordon och arbetar med välkända varumärken som skyddar lacken och inte lämnar några spår efter sig.

 

 

Fler nyheter