Gynna din lokala bilverkstad

23 april 2019 Leif Ericson
Gynna din lokala bilverkstad

För de flesta av oss är det endast två investeringar som betyder mycket. Den ena är vår bostad, som kan vara en andel, bostadsrätt eller eget hus i form av villa, radhus eller kedjehus. Jo, därtill ska vi förstås lägga en eventuell sommarstuga. Men att investera i en bostad innebär också att man binder sig ekonomiskt på lång sikt. Den andra viktiga investeringen är bilen, som ofta är en kortvarig ekonomisk investering. Bilen är nödvändig där allmänna kommunikationer inte räcker till och där den kan förkorta reslängden mellan jobb och bostad. Men även en bil kan vara en stor utskrivning, och några av oss har rent av två bilar.

Rent ekonomiskt sett kan det gå på ett ut om man skaffar en bostadsrätt eller medelstor bil. Oavsett vad man väljer, gör investeringen ett rejält inhugg i den ekonomiska friheten.

Då är det ju inte så underligt att vi är måna om att behålla bilen (eller bilarna) så länge som möjligt. Flera nya bilar säljs med fördelaktiga serviceavtal, men det gäller inte alla. Och avtalsperioden för den förmånliga servicen upphör ju så småningom. Vad gör man då?

 

Spara pengar på lokalt tänkande

Några av oss fortsätter att vara kund på den bilverkstad som försäljaren har rekommenderat, eller tvingat oss till för att garantin ska gälla. Men många letar efter en bilverkstad i närheten av bostaden. För det är ju inte så kul att köra många mil bara för att bilen ska servas eller lagas. Ofta får man perfekt service på den lokala bilverkstaden. De som arbetar på verkstan är ju måna om att vi kommer tillbaka, och de är också måna om att ha ett gott rykte i lokalområdet.

Det är till och med möjligt att spara en hel del pengar på att gynna en lokal bilverkstad. Timpriset ligger i regel en hel del under det som en märkesverkstad tar. Om verkstan ska behålla bilen hela dagen, kan en skillnad på 200 kr/timme betyda cirka 1300-1500 kr. Ett belopp man lika gärna kunde ha satt undan till semestern tillsammans med familjen. Fråga dina jobbarkompisarna, dem i föreningen, fotbollslaget eller fiskeklubben om de kan rekommendera en bra, lokal bilverkstad.

Fler nyheter