Håll bilen ren

06 november 2019 admin

Hur någon tar hand om sin bil säger mycket om ägaren. En välskött bil ger ett gott rykte medan en ständigt smutsig bil får folk att rynka på näsan. Därför är det bra att då och då lämna in bilen på bilvård. Helrekonditionering, lackförseglingar och interiörbehandlingar gör inte bara bilen snygg för tillfället utan ser även till att det blir lättare för dig att ta hand om den och hålla den ren till vardags. När man håller bilen ren så bevarar man dessutom andrahandsvärdet då lacken och interiören inte slits lika mycket.  

 

 

Ingen rost

 

Rost är bilens värsta fiende. Den gör den inte bara ful utan kan till slut göra den okörbar om det drabbar bärande delar. Bra bilvård minskar risken för rost. Att låta salt och smuts sitta på bilen är bland det värsta man kan göra då det verkligen ökar risken för just rost. Skulle en liten rostfläck trots allt dyka upp så är det bättre och billigare att ta hand om den på en gång än att vänta tills det blir värre. En liten rostfläck kan oftast slipas ner och täckas med hjälp av ett lackstift. På så sätt minskar man risken att rosten sprids vidare och det till ett billigt pris.  

 

Även fin på insidan

 

Även insidan på bilen är viktig att ta hand om. Speciellt om man har barn eller djur i bilen så har den en tendens att snabbt bli fläckig och smutsig. Att dammsuga upp den gör den inte alltid helt ren. För att få bort alla fläckar så behöver man ibland professionell hjälp helt enkelt. Många bilvårdsfirmer erbjuder interiörstädning och rengöring där det även ingår fläckborttagning av “blöta” fläckar. Kolla exempelvis in https://www.team1.se/. De rengör gärna din bil utifrån och in så att du kan känna dig stolt över din bils goda skick.

Fler nyheter