Hitta mobilkranar i Västerås

14 september 2020 patrick_pettersson

Vissa saker kan man bara inte göra själv – som att lyfta en ny badtunna på plats i trädgården och inte heller en lekstuga eller friggebod. Visst kan man hasa saker på plats eller i vissa fall även köra ända in på tomten men då riskerar man att skada gräsmattan eller att köra sönder markplattor. Bättre är då att hyra in en mobilkran. En kranbil kan också vara bra då man vill lyfta byggmaterial på plats eller kanske jord till trädgårdslandet. 

Att ta hjälp av ett företag som hyr ut Mobilkranar i västerås gör även att arbetet går snabbare. Det finns flera faktorer som man måste tänka på när man hyr in en mobilkran och som påverkar storleken på kranen samt vilken modell som passar bäst. Man måste veta hur långt det är från vägen eller parkeringen till det som ska lyftas, men även hur stort avståndet är från godset till stället där det ska placeras. Också objektets vikt och hur högt det ska lyftas påverkar storleken på kranen. 

Viktiga saker att tänka på

Utrymmet där mobilkranen ska stå då den utför sitt lyft får heller inte vara för litet eftersom det måste finnas plats för att fälla ut stödben på båda sidor. Ungefär en och en halv till två meter extra utrymme brukar behövas runt kranbilen, och det måste självfallet även vara möjligt för bilen att komma fram. Själva priset brukar beräknas per timme och inkluderar även körtiden för kranbilen till och från uppdraget.

Vill man hyra in en kranbil är det bra att först vända sig till ett par olika företag och be om en offert. Detta då priserna kan variera en hel del mellan de olika firmorna. Vissa företag har också en mer välutrustad maskinpark och då ökar chansen att man får just den kranbil som lämpar sig bäst för uppdraget.

Fler nyheter