Intensivkurs för körkort – en snabbare väg

29 juni 2022 lily_hansen

editorial

Längtar du efter att ta körkort? Känns det som en lång uppförsbacke med tidskrävande lektioner och komplicerad teori? Det behöver inte vara så svårt. Visserligen finns det en hel del moment som måste gås igenom innan du kan stoltsera med ditt körkort. Men du kan välja en intensivkurs för körkort och då kommer det genast att kännas som en överkomlig väg. Det första du behöver göra är att få en överblick över hela processen. 

Det första du måste göra är att skaffa dig ett körkortstillstånd. Det gör du genom Transportstyrelsen. De kräver bland annat att du kollar synen. Efter det kan du kolla om du har någon familjemedlem eller vän som kan agera som din privata bilskolelärare. Det kan vara ett bra sätt att komma igång. Det är inte så komplicerat att lära ut hur man startar en bil och var gasen och bromsen sitter. Men en privat handledare behöver kunna lite mer än så och därför måste hen gå en introduktionsutbildning. 

 

intensivkurs körkort

 

Det är lätt att påbörja en intensivkurs för körkort

När du väl har fått körkortstillstånd och en behörig handledare är det dags att ta en titt på teorin och vad den innebär. Försök vara i fas med teorin så du kan applicera det som händer under körningen direkt, som t ex vad olika skyltar betyder, vem som har förkörsrätt och så vidare. Det är mycket att hålla reda på. När du sedan är redo är det bara till att kontakta en körskola som erbjuder intensivkurs körkort. Du hittar ett alternativ via denna länk: https://www.silverstadenstrafikskola.se/

Innan du påbörjar din intensivkurs gör trafiklärare en bedömning av vilken nivå du ligger på och vad du behöver träna på. Träna med din privata handledare. Resterande moment i körkortsutbildningen avser riskutbildning 1 och 2 samt teoriprov och körprov. Bäst är att kombinera privat körning med intensivutbildningen och du är snart en godkänd bilförare. 

Fler nyheter