Investera i bilen

01 november 2019 admin

Service är en viktig investering i din din bil, dels för att den ska ha ett så högt marknadsvärde som möjligt men även för att den ska kunna framföras säkert och inte slitas ut i förtid. Även fast serviceavgiften kan ta en rejäl tugga ur månadsbudgeten så är det en långsiktig investering som du förmodligen kommer att vinna väldigt mycket på i längden. Det är rekommenderat att serva sin bil minst en gång per år för att kunna upptäcka skador och slitage i tid. Tack vare det kan man åtgärda problemen tidigt och det minskar risken för att andra delar på bilen tar onödig skada. Detta gör då i sin tur att man slipper ytterligare reparationskostnader.

Söker du någon som utför bilservice i Tyresö så finns det mekaniker där som är uppdaterade på det senaste och ger god service. Det är bra med en verkstad som kan ta emot alla olika bilmärken samt har bred kunskap inom området. När man ändå ska lämna in sitt fordon på service så kan man passa på att modifiera bilen ytterligare. Att till exempel montera ett par extraljus är en riktigt god idé för att kunna färdas tryggt i vintermörkret. Eller varför inte installera en ny bilstereo som gör resorna extra trivsamma. När man ändå är på verkstaden så kan det vara smidigt att passa på, detta sparar värdefull tid.

Två av de vanligaste momenten vid en service är oljebyte och byte av oljefilter. Detta är viktigt för att skydda motorn. Om man inte byter olja regelbundet så kan den bli utspädd vilket gör den tunnare och det ger motorn mindre skydd mot sina egna rörliga delar. I samband med oljebyte ska man även se till att byta oljefilter. Ett slitet oljefilter kan nämligen släppa igenom smuts som kan ge stora skador på bilens motor.

 

Fler nyheter