Jobbet som mekaniker

21 juli 2020 lily_hansen

De som arbetar som bilmekaniker har oftast haft ett stort intresse för bilar sedan unga år. Det är ett kreativt yrke där mycket av tiden går åt till felsökning och diagnosticering, nästan som inom sjukvården på ett sätt. Men med en patient som inte själv kan tala om vad som är fel. Ingen dag är den andra lik på arbetet men vissa uppdrag är återkommande, som exempelvis bilar som kommer in för att få en bilservice. Då är det viktigt att veta vad som ska utföras och hur man går tillväga även med dokumentationen.  

 

Hur en service går till

En bilverkstad i Hudiksvall, som exempelvis https://www.abbilteknik.se/, utför bilservice på en mängd bilar varje år och det är viktigt att allt blir rätt. Genom att kontrollera hur långt bilen har gått och vilket märke bilen har, kan man ta reda på om bilen behöver den stora eller lilla servicen. Kanske något annat som exempelvis kamremmen behöver bytas ut. Hela bilen gås igenom enligt ett schema och kunden ska kunna veta att vilken bilverkstad man än väljer så ska samma schema följas gällande reparationer och kontroller. När bilservicen är klar fylls serviceboken i och man får en lista över andra eventuella reparationer som kanske också behövs.

 

Pris och tillgänglighet

Då och då trillar det ner erbjudanden på bilservice i brevlådan och det är lätt hänt att man bara kastar det i soporna. Men det kan finnas stora summor att spara ifall man hittar ett riktigt bra erbjudande. Det kan vara bra att även ringa runt till några olika bilfirmor för att se vad just de tar för en bilservice. Idag är det också lätt att via internet se vad andra kunder sagt om bilverkstaden och hur nöjda de varit med sin bilservice. Att känna sig trygg med sin bilverkstad kan vara lika viktigt som priset är.  

Fler nyheter