Lagning av fordon

14 juni 2020 william_eriksson

Ibland kan en skada komma snabbt och ibland kan den smyga sig på, eller inte ens upptäckas förrän man besöker bilprovningen eller gör en bilservice. Hur skadan än upptäcks så finns det möjlighet att få den reparerad av en bilmekaniker. Man kan hitta någon som passar genom att fråga vänner, arbetskompisar, släkt eller grannar. Eller så kan man göra en sökning på internet för förslag. Kanske väljer man någon som finns nära, någon som ger bäst pris eller någon som har fått bäst betyg av tidigare kunder.

 

Märkesverkstad eller ej

Bilverkstad i Gnesta, och på andra orter, arbetar med bilar av alla sorters märken och modeller. Men en del bilverkstäder är så kallade märkesverkstäder, vilket innebär att man är auktoriserad för att inte bara utföra vanliga reparationer på en bil, utan att man även kan utföra exempelvis garantireparationer på vissa märken. Man brukar dessutom ha direktkontakt med representanter från bilmärket, vilket innebär att de kan få råd och även delar direkt från dem och oftast en snabbare reparation. Men om man ska utföra en vanlig reparation på en äldre bil så kan man välja vilken verkstad som man önskar.

 

 

En dag på verkstaden

Som bilmekaniker får man olika uppdrag, men det finns de reparationer som är vanligast förekommande i en bilmekanikers vardag. Varje höst och vår, vid samma perioder, brukar det vara mycket däckbyten som kunderna önskar få hjälp med. I samband med det kan man även upptäcka att man behöver byta någon del i bromspaketet, som exempelvis bromsklossarna eller till och med bromsskivorna. Andra vanliga reparationer är byte av glödlampor och byte av batteri. Om man väljer att inte serva sin bil så kan det också vara byte av olja, oljefilter med mera. Men alla delar som finns på en bil kan förstås gå sönder och vid något tillfälle vara i behov av reparation. 

Fler nyheter