Mobilkranen lyfter tungt

04 november 2019 admin

Har du ett projekt på gång, där du måste lyfta bort eller bara förflytta riktigt tunga saker, är det ett uppdrag för ett proffs. Du kan knappast, inte ens med hjälp av släkt, grannar eller vänner lyfta bort en omkullvält långtradare eller något som väger tio ton. Då ringer du en entreprenadfirma, som har både utrustning och utbildat folk för just sådana arbetsuppgifter, och så får du effektiv hjälp. Mobilkranar i västerås är lätta att få tag i. Bara kontakta ett proffs. De har rutin på lyfttjänster.

 

 

Mobilkranen sitter på en bil

Kännetecknet för en mobilkran är att den är fastsatt på en bil. Men det är inte vilken bil som helst, det är närmast ett monster. När man berättar om den maskinens kapacitet, är det närmast ett underverk. Man väljer vilken modell av kran man vill hyra, beroende på önskad lyftkapacitet, och föraren kommer så att säga med på köpet. Någon maskin lyfter upp till 30 ton, någon klarar 55 ton och värstingkranen kan lyfta 220 ton. Kranföraren har både bra kunskaper och rutin för arbetet, så att inget kommer till skada. För sådana här projekt är det självklart inte ekonomiskt lönsamt att man köper en mobilkran själv, utan man hyr den för de dagar som är aktuella. Entreprenadföretag lever på uthyrning och att assistera vid olika byggprojekt eller enstaka jobb.

 

Terränggående mobilkran

 

Vitsen med en mobilkran är förstås att den är flyttbar och inte fastsatt i marken. Den kan följa med i arbetsprocessen och vridas runt efter behag. Mobilkranen har en utskjutbar bom, så att man kommer åt att lyfta upp och placera material på önskat ställe. Maxlängden för bommen är på den stora kranen 60 meter. Minsta modellen med 28 meter är inte lite, det heller. Mobilkranen är terränggående och driver på alla fyra hjulen, så man kan i princip göra lyftjobbet precis var som helst.

Fler nyheter