Modern bilverkstad i Gävle

09 februari 2022 jonas_olsson

editorial

För den som letar efter en bra och prisvärd bilverkstad i Gävle kan det vara en god idé att jämföra priser. Oftast är det timpriset som skiljer mest mellan de olika bilverkstäderna. Vanligtvis är de så kallade märkesverkstäderna dyrast. Många tror att de måste vända sig till en sådan bara för att de har en bil av ett visst märke. Men det finns gott om andra bilverkstäder som reparerar och utför service på alla typer av bilar. Vissa verkstäder erbjuder också reparationer med begagnade bildelar, vilket kan vara ett sätt att komma ner i pris. 

När man frågar efter priser från olika bilverkstäder måste man be om ett uppskattat totalpris.Man kan alltså inte bara gå på timpriset eftersom mer erfarna mekaniker brukar arbeta snabbare än nyutexaminerade. Också modern teknik och utrustning kan bidra till att det blir enklare och går snabbt att laga bilen.

 

bilverkstad

 

Töm bilen på värdesaker innan den lämnas till verkstaden

Innan man lämnar in bilen för reparation eller service på en bilverkstad kan det vara bra att tömma den på eventuella föremål som inte hör till den. Dels eftersom detta underlättar för mekanikern att utföra sitt arbete, men också för att man ska slippa inbrott om bilen parkeras utanför bilverkstaden på natten. 

Ibland blir det dyrare än man tänkt sig

Det kan vara bra att också tänka på att man får ett kvitto på att man har lämnat in bilen. Eftersom det händer att fel är större än man kanske först trodde, eller att man upptäcker ytterligare sådana, kan det vara smart att också lämna sina kontaktuppgifter till mekanikern. Detta behövs för att man ska kunna bli underrättad och ta ställning till det eventuella högre priset för reparationen. En seriös bilverkstad och mekaniker berättar också om det är lönt att reparera bilen eller om det är bättre att i stället skrota den. 

Fler nyheter