Plats för båten i sommar

26 oktober 2019 admin

Har du precis köpt en båt? Det är en dröm många har. Att äga en segelbåt kan vara både fridfullt och roligt. Det har faktiskt på senare år blivit väldigt populärt att åka på seglarsemester. Många större segelbåtar har även ett antal sovplatser vilket underlättar för resandet. Det är mycket att tänka på när man ska köpa båt. Allt från användningsområde till praktiska detaljer såsom var du ska ha båten när du väl köpt den. På sommaren brukar många hyra en båtplats. Det gör man för att man lätt ska kunna ta sig ut när man vill, utan att behöva tänka på att flytta båten varje gång.

 

 

För dig som inte har plats över vintern

 

På vintern är det inte lika vanligt att man seglar. Iallafall inte när man bor i Sverige då vårt väder inte riktigt tillåter det. Många som bor stort tar därför hem båten efter säsongen och flyttar sedan tillbaka den under sommaren. På så sätt betalar man endast för sin båtplats under den tiden man faktiskt använder båten. Men alla har inte den möjligheten. Om du har en båt men inte någon plats att ha den under vinterhalvåret kan du faktiskt även hyra en båtplats vintertid. Om du är intresserad av att hyra en båtplats kan du läsa mer här https://resaromarina.se/.

 

Praktiskt och säkert

 

Att hyra en båtplats är både praktiskt och säkert. Många större bryggor satsar ordentligt på övervakning för att du ska kunna känna dig trygg med att ha båten stående över nätterna. Det brukar vara ett låst område där bara personer som själva har en båt stående har möjlighet att ta sig in. Det brukar även finnas en del kameror på området för att du ska kunna känna dig extra trygg. Ibland finns även personer på plats som bevakar området. Det kan vara både dagtid och nattetid.

 

Fler nyheter