Skötsel av fordonet

17 juni 2020 william_eriksson

Bilservice i Tyresö, som man kan utföra hos exempelvis http://sweaautoservice.se/, är något man gör för att sköta om sin bil för att den ska vara i bästa möjliga skick. Som privatperson så är det väldigt svårt, om inte omöjligt, att göra den fulla genomgången av bilens alla funktioner, vätskor med mera, som man gör vid varje service. Och dessutom är det utbildade och vana bilmekaniker som utför alla momenten. Skulle man själv utföra en bilservice så väger det inte lika tungt för en ny köpare av fordonet.

 

Vad en service innebär

En bilservice innebär att man följer en lista där en mängd kontroller ska utföras, samt att en del vätskor ska fyllas på och ett oljebyte ska ske vid ett visst miltal. Det finns det som kallas för lilla servicen och stora servicen, och vilken som ska utföras beror på hur långt bilen har gått. Men det brukar även finnas en del erbjudanden i samband med service, där man kan välja till andra moment som egentligen inte ingår. Under servicen kan man även upptäcka fel som inte ingår, men som man kan åtgärda om kunden så önskar. Det brukar vara enklare att passa på när bilen ändå är på verkstaden.  

 

Med eller utan

När man ska köpa bil så brukar det vara ett försäljningsargument att serviceboken är korrekt ifylld. Det är inte alla som bryr sig om det, men de som gör det kan till och med välja att avstå från bilköpet på grund av ej skött service. Har man en äldre bil, som kanske inte kostar så mycket, och ska sälja den så får man själv besluta om man tror att man tjänar på att utföra en service eller ej. Men om man ska behålla sin bil så är det alltid ett gott förslag att sköta servicen för att ha en väl fungerande bil. 

Fler nyheter