Truckkort i Växjö – en pojkdröm för många

13 augusti 2021 lily_hansen

Att köra truck ser ut att vara både lätt och roligt. Det är ju så det ska vara med ett jobb. De flesta jobb på lager och i logistik har numera krav på att man kan och får köra truck. Därför är det nödvändigt att ha ett truckkörkort i sitt CV om man söker ett nytt arbete inom de områdena. En kurs för truckkort i Växjö, till exempel, behöver inte ta mer än två dagar. Man kan gå kurser som privatperson, men det finns också arbetsplatser som kan boka kurser för grupper.

Truckföraryrket är attraktivt och kan bli en framtid för den som vill ägna sig åt det. Det är ett välbetalt lagerjobb, men kräver utbildning och körkort. Det finns två olika nivåer i utbildningen, A och B, där A avser låglyftande truckar. Självklart kan man välja vilken nivå man vill lägga sig på. 

 

Highway, Road, Trucks, Vehicles, Traffic, Transport

 

Man kan göra sin utbildning på en helg

Själva kursen tar två dagar och är uppdelad på en praktisk och en teoretisk del. Den praktiska delen där man lär sig hantera trucken görs på plats och tar en dag. På utbildningen finns kunniga lärare som ser till att man får lära sig och öva på det som behövs. Det är små grupper så undervisningen blir personlig och man får chans att öva i lugn och ro. 

Vill man öva lite extra går det bra att komma tillbaka för att bli riktigt bekväm med att köra och lyfta eftersom det finns körgaranti. Har man gått en utbildning för truckkort ska man vara helt trygg med det man gör. Den teoretiska delen, som handlar mycket om säkerhet och regler, kan man göra i sin egen takt. Man pluggar in det man behöver lära sig på distans och gör sedan testet online. Så har en ny karriärmöjlighet öppnat sig.

Fler nyheter