Vad är en kamrem?

12 februari 2020 william_eriksson

Om inte kamremmen fungerar så kommer inte bilen att rulla. Om kamremmen har gått sönder så kommer inte bilens motor att starta. Om kamremmen går sönder när man är ute och kör, alltså om den skulle gå av helt och hållet, då blir det motorhaveri och man kan ha sönder hela bilen. Kamremmen är den som håller ihop kamaxeln och vevaxeln så att de inte brakar ihop. Kamaxeln är för övrigt den som sitter i motorn. Man bör följa de instruktioner man fått med sin bil, och se till att få sin kamrem bytt efter ett visst antal år eller körda mil. Man bör absolut inte fortsätta att köra bilen efter de milen har körts, utan se till att byta kamremmen så att motorn inte havererar

Byte av kamrem

Vad gör de då under ett kamremsbyte? För det första, under ett kamremsbyte så kommer servicepersonalen även att byta ut eventuella reservdelar och kolla över så att allt annat ser okej ut vid motorområdet. Reservdelarna som byts ut eller lagas kan vara, löprulle, vattenpump eller spännare för att ge några exempel. Kamremmen är inte det enda som byts ut, saker och ting runt kamremmen måste också vara i toppform. Kamremmen måste vara spänd och rulla smidigt, därav att spännaren byts ut.

 

 

Certifierad verkstad

När det börjar närma sig de körda milen eller åren har gått, så ska man se till att boka sig en tid på en bilverkstad och få sin kamrem bytt. Se till att boka in ert kamremsbyte på en certifierad verkstad. Man behöver kunna sin sak för att det ska bli ordentligt gjort, det är värt att lämna bilen hos någon som har gjort detta x antal gånger tidigare för ett väl utfört arbete. Behöver du lämna in din bil för kamremsbyte i Stockholm? Det finns flertalet verkstäder som utför just kamremsbyte i Stockholmsområdet.

Fler nyheter