Vanliga fel på bilar

29 januari 2020 william_eriksson

Allt som finns på en bil kan gå sönder, men det är inte allt som en bilverkstad lagar. En del företag har specialiserat sig på skador på karossen, en del på vindrutorna och en del på däcken. Men allt som blir över kan man få lagat hos en bilverkstad. Precis som hos doktorn så finns det vissa reparationer som är vanligast och det är allt som har med slitage att göra. Lampor, bromspaketet, olja och allt som hör till som till exempel oljefilter är det vanligaste som lagas på en bilverkstad gröndal som http://bilvard.net/autoexperten-bilverkstad/

 

Service och kontroller

Bilservice är en vanlig åtgärd som fler och fler har börjat sköta om och som de flesta bilverkstäder kan utföra. Det innebär att man följer en servicebok som finns i bilen där det beskrivs vid vilket miltal som vilka reparationer ska utföras på bilen. Idag har också datorn blivit ett vanligt verktyg för kontroll och om man misstänker att något är fel på bilen så kan bilverkstaden koppla upp sin dator till bilen och läsa av felkoder för att se om något är fel eller har värden som är för eller låga.

 

 

Offert och garanti

Man kan alltid fråga i förväg vad en reparation ska gå på och om priset visar sig dra iväg eller något tillkommer, så ska bilverkstaden meddela kunden det i förväg. Reparationer som är utförda har man också garanti på. Det innebär att om bilen skulle få samma fel igen inom en viss tid, så måste bilverkstaden åtgärda problemet igen utan att ta betalt. Ibland kan det vara svårt att veta vad felet är utan att prova sig fram och då är det viktigt att det finns en kommunikation mellan bilägaren och bilverkstaden för att det ska gå så smidigt som möjligt. En lånebil finns också ibland att låna medan bilen blir lagad. 

Fler nyheter