Vilka är Mitsubishi?

08 november 2019 admin

Företagsnamnet Mitsubishi betyder tre diamanter. Mitsu betyder tre och hishi betyder vattenkastanj, som symboliserar en romb eller en diamant. Företaget har en lång historia och har sysslat med mycket. Men i Sverige tänker vi nog främst på Mitsubishis bilar. Redan år 1917 startade Mitsubishi tillverkningen av sin första bilmodell, Mitsubishi Model A. År 1936 var ett viktigt och betydelsefullt år för Mitsubishi då de presenterade den första japanska fyrhjulsdrivna personbilen vid namn PX-33. Den lilla familjebilen Mitsubishi 500 lanserades sedan år 1960, och var den första personbilen som Mitsubishi serietillverkade. Idag så tillverkar Mitsubishi mer än bara bilar och bussar. Det är en grupp av oberoende japanska företag som delar samma varumärke och historia. Mitsubishi-gruppen tillverkar därför allt från lastbilar, kameror och fartyg, till rymdraketer och flygplan.

 

 

Mitsubishi kommer till Sverige

 

Företaget började sälja sin bilar i Europa år 1974. Men inte förrän år 1981 kom Mitsubishis personbilar till Sverige. Du kan fortfarande hitta några av de bilar som såldes under de första 10 åren på gatorna idag. Mitsubishis svenska huvudkontor ligger utanför Stockholm i Upplands Väsby, men auktoriserade återförsäljare och verkstäder hittar du från norr till söder i vårt avlånga land. 

 

Var kan man köpa och serva en Mitsubishi?

 

Att köpa en Mitsubishi är ett bra val. Många pratar om att japanska bilar är gjorda av bra kvalité och inte går sönder i första taget. Detta står även Mitsubishi för. Det bevisas av att de funnits i landet nu i nästa fyrtio år och dessutom har tillverkat bilar i över 100 år. När man ska köpa en bil är det tryggt och fördelaktigt att vända sig till en auktoriserad återförsäljare. Mitsubishi har ett nätverk av 75 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. En av dessa auktoriserade försäljare och serviceverkstäder är Vallentuna Motor AB. Så om du behöver lämna in din Mitsubishi Service i Stockholm kan du vända dig dit.

 

Fler nyheter